Vi har låtit nutida entreprenörer berätta i text och på film om hur de startat sina företag, om framgångar, motgångar och avgörande händelser. Här kan du ta del av deras bästa entreprenörstips.
Fernando di Luca tog Italien till Sverige
Jag var utbildad kamrer och hade en färdig framtid på bank, men för mig hade ett sånt jobb varit detsamma som att gå i kloster och det var [...]
Linas Matkasse sätter middagsmat på bordet
En hjälp att lösa vardagspusslet – så startade Linas Matkasse 2008. Idag har företaget 228 anställda och omsätter 1 dryg miljard kronor, enligt grundarnas uppgift. Framför allt sätter [...]
Nils Molinder – fiskhandlare, kock och krögare
”Bergtungafilé med musselragu, råstekt broccoli och forellrom.” Det låter gott. Det ser förfärligt gott ut. Och är det förmodligen också när Nils Molinder lagar maten. Gästerna i TV4s [...]
Polarn o Pyret – ett hållbart varumärke
Varumärket Polarn o Pyret har funnits i mer i än 40 år. Katarina af Klintbergs grundtanke om snygga och praktiska kläder i sköna naturmaterial för barn lever fortfarande [...]
Swedish Stockings ger nylonet nytt liv
Ett filosofiskt samtal om framtiden mellan två unga kvinnor i januari 2013 fick oväntade konsekvenser. De blev överens om att göra verklighet av en affärsidé – Swedish Stockings, [...]
Norins ost bryter ny mark med magkänsla
Att få bestämma själv och ta ansvar för det som går bra – och det som går mindre bra. Det var ett viktigt skäl till att Lena Norin [...]
Granit – succé från dag ett
När Susanne Liljenberg sålde sin andel av butikskedjan Granit 2008 var det slutet på ett entreprenörsäventyr utöver det vanliga. På tio år hade hon och kompanjonen Anett Jorméus [...]
God och vällagad mat en hållbar affärsidé för Sabis
Sedan länge är slakten ett avslutat kapitel för Sabis– Stockholms slakteriaktiebolag. Men fortfarande är det maten, den goda och av hög kvalitet, som står i centrum för verksamheten. [...]
Blueberry Lifestyle – med livsstil som affärsidé
Lätt utbränd, tillbaka i Sverige. Ulrika Holm hade varit intresserad av hälsosam mat som ung. Nu är hon i 30-årsåldern och känner att hon behöver den för att [...]